'Onderhandelingen tussen Utrecht en Everton geopend; Ligue 1-clubs wachten af'

'Onderhandelingen tussen Utrecht en Everton geopend; Ligue 1-clubs wachten af'

18-07-2016 19:51
12

Everton gaat aan kop in de race om Sébastien Haller. France Football meldt dat deze week. Ook diverse andere Premier League-clubs én een aantal ploegen uit de Ligue 1 azen op de spits van FC Utrecht. 

Na anderhalf jaar en dertig competitiegoals in dienst van Utrecht lijkt Haller (22) toe aan een stap hogerop. Zijn werkgever is bereid om deze zomer mee te werken aan een transfer, maar dan moet er wel een flinke som geld op tafel worden gelegd. Utrecht verlangt naar verluidt zeven á negen miljoen euro voor de voormalig speler van Auxerre. 

Zo'n bedrag lijkt een schijntje voor het Everton van manager Ronald Koeman. De Nederlandse oefenmeester zoekt naar een extra spits, naast topscorer Romelu Lukaku. De onderhandelingen tussen Everton en Utrecht zouden al aan de gang zijn. Ook Manchester City-aanvaller Wilfried Bony is volgens Engelse media in beeld bij The Toffees. 

Haller heeft zoals gezegd ook de kans om een transfer te maken naar zijn vaderland. Middenmoters Bordeaux en Nantes willen de goalgetter, die in de Domstad nog tot medio 2019 vastligt, graag inlijven. Eerder deze week werden onder meer Swansea City en Sunderland aan Haller gelinkt.