Stoke schimmig over Van Persie: 'Dat is aan jullie om uit te vinden'

Stoke schimmig over Van Persie: 'Dat is aan jullie om uit te vinden'

19-07-2016 14:56
2

Stoke City-manager Mark Hughes wil bevestigen noch ontkennen of Robin van Persie op zijn wensenlijst staat. Het heeft er echter de schijn van dat Van Persie wel degelijk wordt begeerd door Stoke.

In de Engelse tabloids ging dinsdag het gerucht dat Van Persie in de belangstelling van Stoke staat. Hughes werd daar dinsdagmiddag mee geconfronteerd door Sky Sports. "Er is heel veel speculatie", begint hij. "Sommige geruchten hebben een kern van waarheid, anderen niet. Het is aan jullie (journalisten) om uit te vinden welke kloppen."

"We kijken naar de spelers waarvan we denken dat ze ons beter kunnen maken. Als zij beschikbaar komen, zijn we geïnteresseerd", aldus Hughes, zonder de naam van Van Persie in z'n mond te nemen. Middlesbrough, West Ham United en Crystal Palace werden ook al aan de Oranje-topscorer aller tijden gelinkt.

Op wie Stoke zeker een bod heeft gedaan, is Saido Berahino van West Bromwich Albion. Het zou gaan om een bedrag van 24 miljoen euro. Hughes: "Hij is een speler van een andere club, dus ik wil daar niet te veel over te praten. Maar om eerlijk te zijn hebben we biedingen uitstaan. Die zijn nog niet geaccepteerd, maar we zijn hoopvol."