'FC Twente-leiding onderhandelt met Manchester City over tienerspits'

'FC Twente-leiding onderhandelt met Manchester City over tienerspits'

20-07-2016 18:26
3

In de zoektocht naar offensieve versterkingen is FC Twente aanbeland bij Enes Ünal. De jonge Turkse spits staat momenteel onder contract bij Manchester City. Afgelopen seizoen verhuurde de Premier League-formatie Ünal (19) aan RC Genk en NAC Breda. 

NAC werkt samen met City en hoopte deze jaargang wéér de beschikking te hebben over de goaltjesdief. Afgelopen maand werd echter duidelijk dat The Citizens Ünal graag elders willen stallen. Ook FC Twente heeft goede connecties in Manchester en volgens Turkse media sprak technisch manager Ted van Leeuwen onlangs met de leiding van City over de verhuur van Ünal. 

In het Etihad Stadium heeft de jeugdinternational een contract tot 2019. De nieuwe manager Pep Guardiola lijkt komend seizoen sowieso geen rekening te houden met de tiener. Hij werd namelijk niet geselecteerd voor een trip naar China, terwijl veel andere City-talenten wél het vliegtuig pakten. Ook Excelsior en Roda JC zouden azen op de komst van Ünal, maar Twente is overduidelijk favoriet om hem in te lijven.