Vitesse hakt knoop door en voegt ervaren Deense doelman aan selectie toe

Vitesse hakt knoop door en voegt ervaren Deense doelman aan selectie toe

26-07-2016 10:15
5

Vitesse heeft eindelijk een extra doelman gevonden. De Arnhemmers gaan in zee met de Deense keeper Michael Tornes, zo communiceert de club dinsdag via de officiële kanalen.

Tornes was de voorbije periode al op proef bij Vitesse. Uiteindelijk heeft de club besloten om hem een contract aan te bieden. Dinsdag traint hij alweer mee op Papendal. Tornes speelde tijdens het trainingskamp in Slovenië een helft mee in de oefenwedstrijd tegen Rubin Kazan. Helemaal rond is de deal nog niet, aldus Vitesse. 'Het is de bedoeling dat zijn overstap op korte termijn wordt afgerond', schrijft de club.

De dertigjarige Tornes speelde eerder voor Bröndby en HJK Helsinki. Ook was hij jeugdinternational van Denemarken. Zelf toonde hij zich al positief na zijn testperiode. "Het was een geweldig trainingskamp", zei hij in de Gelderlander. "Ik heb het nu echter niet meer in eigen hand en kan alleen maar rustig afwachten tot mijn zaakwaarnemer belt." Naast Tornes heeft trainer Henk Fraser de beschikking over Eloy Room en Jeroen Houwen.

Vitesse maakte ook bekend dat het de middenvelder Hamza Barry op stage heeft. Vorig seizoen speelde de Gambiaans international voor Hapoel Tel Aviv.