'Berghuis is niet alleen welkom, maar ook een noodzakelijke versterking'

'Berghuis is niet alleen welkom, maar ook een noodzakelijke versterking'

31-07-2016 22:09
17

In Rotterdam staat men Steven Berghuis met open armen op te wachten. De 24-jarige aanvaller van Watford staat op het punt over te stappen naar Feyenoord en daar zijn Jan Boskamp en Emile Schelvis blij mee.

"Berghuis heeft een actie in huis en kan daardoor Jörgensen ook vanaf de zijkant bedienen. En hij heeft ook nog eens scorend vermogen. Nu heb je dat met Toornstra niet", zegt Boskamp bij FC Rijnmond.

Schelvis is het daarmee eens. "Berghuis is niet alleen een welkome versterking, maar ook een noodzakelijke versterking. Als Elia zijn dag niet heeft, dan heb je helemaal geen creativiteit. Vanuit het middenveld geeft niemand een steekpass."

De eerste prijs van het seizoen ging zondag voorbij aan de neus van Feyenoord. PSV was in het duel om de Johan Cruijff Schaal met 1-0 te sterk. "Het was in de eerste helft niet om aan te gluren. Alleen in de tweede helft zat er gif in", oordeelt Boskamp. "Ik roep al veertig jaar dat Feyenoord kan meedoen om de titel. Dat zeg ik elk jaar! Het zal toch weer een keer moeten gebeuren."