PSV bezorgt Hendrix veel concurrentie: Ga daar niet te veel over zeggen

PSV bezorgt Hendrix veel concurrentie: "Ga daar niet te veel over zeggen"

01-08-2016 08:16
16

Jorrit Hendrix speelde zondagavond in het duel om de Johan Cruijff Schaal een goede wedstrijd tegen Feyenoord. De jonge middenvelder is weer helemaal terug na een blessure die hem de laatste paar wedstrijden van het vorige seizoen kostte. In de tussentijd moet hij nog rekening houden met een eventuele transfer van Marco van Ginkel.

"Het gaat niet alleen om de meters die je vooruit loopt, maar net zo belangrijk zijn de meters de je in een wedstrijd maakt als je terug moet", vertelt de fitte Hendrix in het Eindhovens Dagblad. Het was voor de middenvelder een goede start. "Natuurlijk heb ik enorm gebaald dat ik net in de eindfase uitviel. Niet dat ik me geen onderdeel van de ploeg voelde, maar het is toch anders als je even geen deel uitmaakt van de fysieke prestatie. Van het kampioensfeest heb ik desondanks enorm genoten hoor."

Een nieuwe domper kan Hendrix niet gebruiken en dat terwijl Van Ginkel nog een belangrijk gespreksonderwerp is in Eindhoven. Hij komt mogelijk als concurrent voor Henrix. "Ik ga daar niet te veel over zeggen omdat het verhaal ook duidelijk is." Hendrix weet dat concurrentie bij een topclub hoort. "Schorsingen en blessures zijn bij elke club dingen die je tegenkomt in een seizoen en daarom heb je meerdere spelers nodig. Het enige wat ik kan doen, is het beste van mezelf laten zien."