Update: NEC handelt snel en maakt komst van Jones-opvolger officieel

Update: NEC handelt snel en maakt komst van Jones-opvolger officieel

03-08-2016 18:36
7

NEC is in de zoektocht naar een nieuwe doelman uitgekomen in Frankrijk. De 26-jarige Joris Delle is in beeld om Brad Jones op te volgen onder de Nijmeegse lat.

Dat meldt Omroep Gelderland. Delle staat onder contract bij RC Lens, dat uitkomt op het tweede niveau in Frankrijk. Eerder keepte hij bij OGC Nice, FC Metz en het Belgische Cercle Brugge. In het verleden stond Delle te boek als een groot talent en maakte hij naam als Frans jeugdinternational.

Hoe concreet de belangstelling van NEC voor de doelman is, is niet bekend. De Nijmegenaren kampen al langer met veel vraagtekens tussen de palen. Afgelopen seizoen maakte de toenmalige trainer Ernest Faber gebruik van drie doelmannen, die allemaal weer zijn vertrokken.

Hannes Thor Halldorsson werd deze zomer verkocht aan het Deense Randers FC, Benjamin Kirsten vertrok na een conflict met de clubleiding en Brad Jones was na afloop van zijn contract onhoudbaar. Hij keept inmiddels voor Feyenoord.

Update 18.36: Joris Delle is officieel de nieuwe doelman van NEC. Dat maakt de Nijmeegse club woensdagavond bekend. De 26-jarige Fransman komt transfervrij over van RC Lens en tekent een contract voor twee seizoenen, met een optie voor een extra jaar. Delle is bij NEC de opvolger van Brad Jones.