Update: Problemen rond Leonardo-deal: 'Daar word ik doodziek van'

Update: Problemen rond Leonardo-deal: 'Daar word ik doodziek van'

03-08-2016 19:20
15

FC Eindhoven hoopt Leonardo zo snel mogelijk aan de selectie toe te voegen. De 33-jarige Braziliaan traint momenteel mee met de Jupiler League-formatie, maar als het aan de club ligt komt Leonardo er voor komend seizoen definitief bij.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De Braziliaanse linkspoot is op dit moment herstellende van een meniscusoperatie, maar bij Eindhoven denken ze vooruit en hopen ze Leonardo direct daarna aan de selectie toe te voegen. De club is op zoek naar vers bloed voor de aanvallende linie, omdat ze er nog altijd vanuit gaan dat Jinty Caenepeel spoedig een transfer gaat maken. 

Leonardo begon zijn profcarrière in 2000 bij Feyenoord. In Rotterdam speelde hij tot 2005, waarna NAC Breda de Braziliaan overnam. Na één jaar in Breda kwam hij twee seizoenen uit voor Ajax. Verder kwam hij nóg een jaar uit voor NAC, speelde hij voor Red Bull Salzburg en stond hij onder contract bij Ferencváros, 1860 München en het Australische Newcastle United Jets.

Update 3/8 19.12: Eindhoven-trainer Ricardo Moniz hoopt Leonardo zo snel mogelijk aan zijn selectie toe te voegen. "Iedereen kent zijn verleden, maar hij heeft geleerd en hij leert nog elke dag", zegt Moniz over de Braziliaan. Er is echter één probleem: de werkvergunning van de aanvaller is nog altijd niet geregeld. "Daar word ik doodziek van. Het is zo bureaucratisch. Voetbal heeft een sociale functie. Ik blijf druk uitoefenen op de politiek, maar het duurt veel te lang", aldus Moniz tegen Omroep Brabant.