Update: Excelsior verwacht binnen 48 uur akkoord: Al heb je nooit garanties

Update: Excelsior verwacht binnen 48 uur akkoord: "Al heb je nooit garanties"

04-08-2016 11:34
2

Excelsior heeft nog altijd dringend behoefte aan een nieuwe centrale verdediger. De Kralingers hebben om die reden het oog laten vallen op Arghus Soares Bordignon.

De Portugese Braziliaan staat momenteel onder contract bij Sporting Braga. Excelsior is al in gesprek met de zaakwaarnemer van de 28-jarige Arghus over een huurovereenkomst, meldt Voetbal International. Zijn Portugese werkgever moet nog wel toestemming geven.

Arghus kwam in 2011 vanuit Brazilië naar Europa, waar hij voor het Sloveense NK Maribor ging spelen. Met die club werd de 1.89 meter lange mandekker, die ook een Italiaans paspoort heeft, vier keer landskampioen. In 2015 ging hij bij Braga aan de slag. Arghus bleef in de Portugese competitie tot dusver echter steken op slechts acht optredens.

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag heeft momenteel met Jurgen Mattheij en Henrico Drost twee centrumverdedigers in zijn selectie. Arghus zou na de Angolese vleugelaanvaller Fredy de tweede buitenlandse nieuweling op Woudestein zijn.

Update 4/8 11.34: Excelsior heeft goede hoop Arghus Soares Bordignon snel als nieuwe speler te kunnen presenteren. Binnen 48 uur moet de komst van de 28-jarige Braziliaanse verdediger afgerond zijn. "We komen er wel uit, al heb je in het voetbal nooit garanties", zegt trainer Mitchell van der Gaag in De Telegraaf.