'Sponsoren dragen bij aan Van der Vaart-deal; routinier vraagt Betis om gunst'

'Sponsoren dragen bij aan Van der Vaart-deal; routinier vraagt Betis om gunst'

03-08-2016 08:17
7

Alles wijst erop dat Rafael van der Vaart (33) aan de slag gaat bij FC Midtjylland. De Deense club onderhandelde de laatste dagen 'intensief' met de Nederlander en diens huidige werkgever Real Betis over een transfer. De drie partijen lijken deze week tot een akkoord te komen.  

Volgens Ekstrabladet is Van der Vaart na een verblijf van enkele dagen inmiddels teruggekeerd naar Spanje. Daar gaat hij met Betis praten over ontbinding van zijn contract, dat nog twee seizoenen doorloopt. In Sevilla is de rol van de voormalig speler van Hamburger SV, Tottenham Hotspur en Real Madrid uitgespeeld. 

'Enthousiaste sponsoren' van Midtjylland zouden bereid zijn om een bijdrage te leveren aan de komst van Van der Vaart. Zijn salaris is voor de Deense subtopper normaliter onbetaalbaar. De routinier verlangt volgens Deense media een jaarlijkse gage van ongeveer drie miljoen euro. 

Alan Hvedehave, een spelersmakelaar die als tussenpersoon dient, vertelde dinsdag dat een deal 'heel dichtbij' is. Van der Vaart zou inmiddels beseffen dat de Deense competitie in deze fase van zijn loopbaan een 'prima niveau' voor hem is, schrijft Ekstrabladet