'Zidane is overtuigd door halve Nederlander en zoekt contact met Perez'

'Zidane is overtuigd door halve Nederlander en zoekt contact met Perez'

03-08-2016 11:18
4

De halve Nederlander Marco Asensio krijgt definitief een kans bij Real Madrid. Dat meldt de Spaanse krant Marca woensdag. Zinedine Zidane is de afgelopen weken overtuigd door de middenvelder.

Asensio, die een Spaanse vader en een Nederlandse moeder heeft, wordt toegevoegd aan de A-selectie van de Spaanse grootmacht. Vorig seizoen was Asensio op huurbasis actief voor Espanyol. De kans bestond dat Real hem dit jaar opnieuw elders wilde stallen, maar Zidane heeft daar een stokje voor gestoken en contact gezocht met voorzitter Florentino Perez.

Op een persconferentie in aanloop naar een oefenwedstrijd tegen Bayern München wilde Zidane het nieuws nog niet officieel maken. "We hebben het hier inderdaad over. Marco is een Real-speler en ik heb het idee dat hij echt bij de selectie hoort. Dat wil hij zelf ook graag", aldus de Franse trainer.

Vorige maand lekte al uit dat Real hem een nieuw contract tot medio 2022 wil laten ondertekenen. In mei maakte de spelmaker zijn debuut voor Spanje tijdens een oefeninterland tegen Bosnië en Herzegovina. Anderhalf jaar geleden nam De Koninklijke Asensio over van Real Mallorca.