'NAC profiteert van City-samenwerking: Guardiola stuurt buitenspeler naar Breda'

'NAC profiteert van City-samenwerking: Guardiola stuurt buitenspeler naar Breda'

03-08-2016 11:58
9

NAC Breda heeft opnieuw geprofiteerd van de samenwerking met Manchester City. De Brabanders huren Brandon Barker komend seizoen van de Engelse topclub, meldt BN De Stem.

Barker, die woensdag is aangesloten bij de selectie van NAC in Zundert, is een negentienjarige buitenspeler, die op beide flanken voorin uit de voeten kan. Bij Manchester City speelde hij voor de beloften. Aan het begin van de voorbereiding maakte hij echter wel deel uit van de equipe van trainer Pep Guardiola, die hem 45 minuten liet spelen in de oefenwedstrijd tegen Bayern München.

Uitzicht op speeltijd had Barker evenwel niet in het Etihad Stadium, waardoor hij voor één jaar gratis wordt verhuurd aan NAC. Eerder werden al Thomas Agyepong en Ashley Smith-Brown bij de Bredase Jupiler League-club ondergebracht als gevolg van de samenwerking. Vorig seizoen maakte City-huurling Enes Ünal een uitstekende indruk in het Rat Verlegh Stadion.

De competitiestart vrijdag tegen Jong FC Utrecht komt waarschijnlijk te vroeg voor Barker, omdat het papierwerk nog in orde gemaakt moet worden. Vermoedelijk kan trainer Marinus Dijkhuizen een week later, in de uitwedstrijd tegen Achilles '29 voor het eerst over de vleugelaanvaller beschikken.