NEC gaat voor nieuwe Limbombe: Bij Dortmund werkte hij met Mario Götze

NEC gaat voor nieuwe Limbombe: "Bij Dortmund werkte hij met Mario Götze"

04-08-2016 11:27
10

NEC is dit seizoen met negen nieuwe spelers actief op de transfermarkt, ondanks het feit dat het met een bijzonder klein budget werkt. Het spelersbudget zakte deze zomer van 3,4 naar 3,2 miljoen euro, zegt commissaris technische zaken Peter Wisgerhof in de Gelderlander.

"Daarmee zitten we qua voetbalbudget bij de onderste vijf clubs van de Eredivisie", vertelt Wisgerhof, oud-speler van de club. "Dan weet je dat je niet bij de eerste zes, zeven ploegen zult eindigen. Ik denk dat het een heel moeilijk jaar gaat worden, maar heb er alle vertrouwen in. We zullen ons moeten handhaven."

Tegenover de komst van veel nieuwelingen staat ook het vertrek van belangrijke krachten als Rens van Eijden, Navarone Foor, Anthony Limbombe en Brad Jones. "Wij wilden spelers als Van Eijden, Foor en Jones graag houden. We hebben ze ook een voorstel gedaan, maar het bleek financieel niet mogelijk. Dan houdt het voor ons op."

"We hopen nu weer een nieuwe Limbombe te ontwikkelen", vervolgt Wisgerhof. "NEC is een ontwikkelingsclub. Daar past trainer Peter Hyballa ook goed bij. Hij is goed in talentontwikkeling, dat heeft hij bewezen. Bij Dortmund werkte hij met Mario Götze. Spelers als Limbombe en Santos hebben zich pas bij NEC echt gemanifesteerd. Dat zal dit jaar ook moeten gebeuren met enkele spelers. Ik weet zeker dat we op 31 augustus een eredivisiewaardig elftal hebben. Anders hebben we het niet goed gedaan."