Van Geel blaast transfer af en is klaar: Dus ik heb er een streep doorheen gezet

Van Geel blaast transfer af en is klaar: "Dus ik heb er een streep doorheen gezet"

04-08-2016 15:13
18

De Feyenoord-selectie voor het aankomende seizoen is rond. Technisch directeur Martin van Geel laat weten het welletjes te vinden en is niet van plan om nog een versterking binnen te halen. Ook door de komst van Edison Flores gaat een streep. 

De Peruviaan stond hoog op het lijstje van de Rotterdammers, maar met de komst van Steven Berghuis lijkt de vleugelaanvaller overbodig. Ook was Van Geel niet honderd procent overtuigd. "We hadden natuurlijk al beelden en rapporten, maar ik wilde hem zelf natuurlijk ook aan het werk zien", zegt Van Geel in gesprek met Voetbal International over zijn trip naar Peru.

"Ik heb hem in een competitiewedstrijd aan het werk gezien", vervolgt Van Geel. "Hij is een jongen met een goed linkerbeen. In het nationale team speelt hij linksbuiten, bij zijn club op nummer 10. Hij neemt de vrije trappen, de corners, de strafschoppen. Maar hij miste in mijn ogen nog de duelkracht, de intensiteit, het voetballen onder weerstand. Dus ik heb er een streep doorheen gezet."

Van Geel wil ook absoluut geen speler laten gaan, al houdt hij een slag om de arm. "Het blijft voetbal, dus als er een exorbitant bod komt, dan wijzigt alles. Maar ik zal echt alles wat ik kan doen om deze selectie bij elkaar te houden. Het klinkt misschien wat raar, maar wij willen echt niemand verkopen. Wij willen juist een geweldig seizoen gaan draaien en dat moet met deze selectie kunnen."