'Wonderkind' tekent vijfjarig Arsenal-contract en gaat werken met Jonker

'Wonderkind' tekent vijfjarig Arsenal-contract en gaat werken met Jonker

04-08-2016 18:58
14

Arsenal heeft zich versterkt met een achttienjarig 'wonderkind' uit Nigeria. Kelechi Nwakali maakt donderdag zélf bekend dat hij voor vijf jaar heeft getekend in Noord-Londen.

Nwakali liep de laatste weken al rond bij Arsenal, dat zijn komst donderdag officieel heeft gemaakt. In Nigeria staat de jonge middenvelder te boek als het grootste talent van zijn generatie. Ook Manchester City en Chelsea deden een poging hem te overtuigen van een transfer.

In januari legde Nwakali een succesvolle stage af bij Arsenal en op het WK onder 17 speelde hij zich definitief in de kijker. 'En nu ben ik officieel speler van Arsenal. Het harde werken begint nu!', reageert hij via Twitter.

De kans is klein dat Nwakali binnenkort al gaat debuteren in de Premier League. Arsène Wenger, manager in het Emirates Stadium, is van plan hem eerst te laten rijpen in de jeugdopleiding, waar de Nederlander Andries Jonker (foto) de scepter zwaait. In de tussentijd blijven de fans van Arsenal wachten op nog één grote aankoop.