'Als ze Van der Vaart weten te halen, slaat dat in als een bom'

'Als ze Van der Vaart weten te halen, slaat dat in als een bom'

04-08-2016 22:48
5

Rafael van der Vaart naar FC Midtjylland. Opzienbarend, maar zéker niet onrealistisch. Frank Arnesen haalde de 33-jarige Heemskerker in 2012 naar Hamburger SV en staat op de banken.

De Deense oud-voetballer juicht een transfer van Van der Vaart naar Midtjylland toe. "Als ze erin slagen om hem naar Denemarken te halen, slaat dat in als een bom", aldus Arnesen tegen BT. "Ja, hij is 33 jaar oud en heeft de laatste jaren weinig gespeeld, maar we hebben het nog steeds over Rafael van der Vaart. Hij heeft bij de grootste clubs van Europa gespeeld en is vice-wereldkampioen."

Van der Vaart en Midtjylland zijn volgens Voetbal International mondeling akkoord over een tweejarig contract, maar beide partijen wachten op Real Betis. De Spanjaarden lijkt eerst het contract van Van der Vaart te moeten ontbinden, voordat de handtekeningen kunnen worden gezet.

"Van der Vaart is een goede vriend", vervolgt Arnesen. "Hij was aanvoerder bij HSV en deed het in moeilijke omstandigheden verdomd goed. Maar hij is natuurlijk niet meer de speler die hij vroeger was. Dat kun je ook niet van hem vragen. Hij houdt nog steeds van voetballen, van trainen. Ik denk dat hij Midtjylland goed kan helpen met zijn ervaring."