Bosz in de verdediging: Die zaken hebben voor mij niets met tactiek te maken

Bosz in de verdediging: "Die zaken hebben voor mij niets met tactiek te maken"

05-08-2016 10:52
9

Ajax begint zondag aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen promovendus Sparta. Trainer Peter Bosz heeft er zin in. 

"Sparta is echt een traditionele club in Nederland, die altijd goede spelers heeft voortgebracht. Het Kasteel heeft ook altijd wel iets. Ik vind het leuk dat ze terug zijn", aldus de oefenmeester van de Amsterdamse grootmacht op de website van zijn werkgever. 

Ajax bereikte dinsdag ten koste van PAOK de play-offs van de UEFA Champions League. Het 3-5-2 experiment van Bosz was geen groot succes. Het spel oogde stroperig. "Hoe je ook speelt, met drie of vier verdedigers, het tempo moet hoger zijn. Je moet elkaar nauwkeuriger inspelen en kan niet zomaar onnodig balverlies lijden. Al die zaken hebben voor mij niets met tactiek te maken", blikt hij terug. 

Hoe Ajax zondag aan de aftrap zal verschijnen? "Ik kijk altijd voor 95 procent naar mijn eigen spelers, naar Ajax, en in heel kleine details naar de tegenstander. Bijvoorbeeld waar en hoe we druk gaan zetten."