Update: Roma maakt melding van komst Vermaelen: huur met optie tot koop

Update: Roma maakt melding van komst Vermaelen: huur met optie tot koop

08-08-2016 17:58
5

Thomas Vermaelen is bijna speler van AS Roma. FC Barcelona heeft de Rode Duivel toestemming gegeven om naar Rome af te reizen. Dat bevestigen de Catalanen zondagmiddag via Twitter. 

'Met onze toestemming reist Vermaelen af naar Rome om bij AS Roma zijn medische testen te gaan afleggen', klinkt het op het officiële Twitteraccount van Barcelona. Als Vermaelen de medische keuring met goed gevolg aflegt, zal een overgang niet lang op zich laten wachten. Zeer waarschijnlijk huurt AS Roma Vermaelen voor één seizoen van de Catalanen. De Romeinen zouden ook een optie tot koop bedongen hebben.

De afgelopen twee seizoenen kwam Vermaelen – mede door blessureleed – amper in actie voor Barcelona. Afgelopen seizoen stokte de teller op tien optredens in de Primera Division. Bij AS Roma hoopt de centrale verdediger op meer speelminuten. Eerder kwam de dertigjarige Belg uit voor Ajax en Arsenal.

Update 8 augustus 17.58 uur: AS Roma heeft Thomas Vermaelen definitief binnen. De centrale verdediger komt voor een jaar op huurbasis over van FC Barcelona, zo melden de Romeinen op hun site. Hij werd maandagmiddag medisch goedgekeurd. Roma heeft een optie tot koop bedongen op de verdediger, die voor circa tien miljoen euro kan worden vastgelegd. Voor de huurperiode betaalt Roma sowieso twee miljoen, luiden de geruchten.