'Ajax en Chelsea akkoord: Traoré speelgerechtigd voor duels met Rostov'

'Ajax en Chelsea akkoord: Traoré speelgerechtigd voor duels met Rostov'

11-08-2016 06:50
148

Bertrand Traoré is de nieuwe spits van Ajax. De Amsterdammers hebben met Chelsea en de twintigjarige aanvaller een akkoord bereikt over een huur voor één seizoen, meldt De Telegraaf.

Zoals VoetbalPrimeur woensdag al wist te melden is Traoré de topkandidaat van Ajax om de voor 32 miljoen euro naar Napoli vertrokken Arek Milik op te volgen. De Nederlandse vice-kampioen werkte achter de schermen zelfs al druk om het papierwerk in orde te krijgen, zodat de in Burkina Faso geboren speler op tijd kan worden aangemeld voor de duels met FK Rostov.

In die missie slaagt Ajax, want Traoré sluit nog deze week aan in Amsterdam, schrijft de ochtendkrant. De talentvolle aanvaller, die bij Chelsea niet in de plannen voorkwam, werkte bij Vitesse al anderhalf seizoen samen met trainer Peter Bosz. Met zijn komst hoopt de clubleiding de groeiende onrust de kop in te drukken. Zowel intern als vanuit de achterban werd de roep om versterkingen steeds luider.

De huursom voor Traoré, die zich topfit bij Ajax meldt, bedraagt naar verluidt twee miljoen euro. Hij wordt gezien als ideale overbrugging voor Kasper Dolberg en Mateo Cassierra, die zich in de luwte kunnen doorontwikkelen.