Update: Wolfsburg bevestigt gesprek met nieuwe concurrent voor Dost

Update: Wolfsburg bevestigt gesprek met nieuwe concurrent voor Dost

14-08-2016 18:59
10

Simone Zaza staat op het punt om Juventus in te ruilen voor een avontuur bij VfL Wolfsburg. De verwachting is dat de transfer van de spits in de komende dagen beklonken wordt.

Zaza maakt al geen deel meer uit van de Juventus-selectie die het zaterdag in oefenverband opneemt tegen Modena. Volgens diverse Italiaanse media vliegt de spits zaterdag al naar Wolfsburg om zijn transfer af te ronden. Juventus heeft inmiddels al een transfersom ontvangen van de Duitse club, die zo'n 25 miljoen euro betaalt.

Wat de komst van Zaza betekent voor de toekomst van Bas Dost is niet duidelijk. De Nederlander wordt regelmatig in verband gebracht met een vertrek, ondanks zijn nog doorlopende verbintenis. Behalve Wolfsburg waren ook West Ham United en AC Milan serieus in de markt voor Zaza, die de voorkeur geeft aan een avontuur in de Bundesliga.

Update 14 augustus, 09:40: Simone Zaza is zondag in Wolfsburg om zijn transfer naar de plaatselijke VfL af te ronden. De spits zal volgens verschillende Italiaanse media een vijfjarig contract ondertekenen, waarbij hij 3,3 miljoen euro op jaarbasis gaat verdienen. Wolfsburg betaalt Juventus ongeveer 25 miljoen euro. De verwachting is dat Zaza maandag of dinsdag officieel gepresenteerd wordt door de Duitse club.

Update 14 augustus, 18.59: VfL Wolfsburg heeft bij monde van technisch directeur Klaus Allofs bevestigd in gesprek te zijn met Simone Zaza. "Het klopt dat Zaza zaterdag in Wolfsburg was", zegt hij tegen Kicker. "We hebben een goede ontmoeting gehad, maar de deal is nog niet rond."