'Real Madrid vindt nieuwe club voor Odegaard: transfer nadert voltooiing'

'Real Madrid vindt nieuwe club voor Odegaard: transfer nadert voltooiing'

13-08-2016 13:52
5

De nieuwe club van Martin Odegaard lijkt bekend. Niet Liverpool, West Ham United of Hamburger SV, maar Stade Rennes gaat waarschijnlijk met de Noor van Real Madrid aan de haal.

Dat meldt het Noorse medium Verdens Gang. Real Madrid staat open voor een tijdelijk vertrek van Odegaard, die geen uitzicht heeft op speelminuten in de hoofdmacht van trainer Zinedine Zidane, maar wél op het hoogste niveau wil uitkomen. Stade Rennes biedt hem mogelijk die kans.

Wedden

Meer odds

De Franse subtopper wil Odegaard tot het einde van het seizoen huren. Omdat Real Madrid hem nog niet heeft opgegeven, staat de Spaanse grootmacht geen optie tot koop toe. Wel zal de pas zeventienjarige Odegaard zich positief moeten onderscheiden om de clubleiding te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Het lijkt erop dat een deal binnen enkele dagen afgerond wordt. De keuze van Odegaard voor Rennes komt naar verluidt vooral uit de koker van Real, dat onder de indruk is van 'opleidingscentrum' Rennes. Onder meer Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund) en Petr Cech (Chelsea, nu Arsenal) verdienden er een transfer naar de Europese top.