'PSV en FC Utrecht naderen akkoord over transfersom van zeven miljoen'

'PSV en FC Utrecht naderen akkoord over transfersom van zeven miljoen'

15-08-2016 13:32
58

Bart Ramselaar lijkt hard op weg naar PSV. De regerend landskampioen nadert een akkoord met FC Utrecht over een transfersom van zo'n zeven miljoen euro, meldt de NOS maandagmiddag.

PSV meldde zich afgelopen week voor Ramselaar, die in de Domstad nog een contract tot medio 2019 heeft. De twintigjarige middenvelder kan in Eindhoven flinke concurrentie verwachten. Met Jorrit Hendrix, Andrés Guardado en Davy Pröpper heeft PSV enkele dragende krachten. Bovendien staat Adam Maher nog altijd op de loonlijst.

Ramselaar kwam in beeld bij PSV, nadat een huurtransfer van Marco van Ginkel was afgeketst. Hij is na Timo Letschert en Ruud Boymans de volgende steunpilaar die FC Utrecht dreigt kwijt te raken, al beweert Voetbal International dat het management van de speler niets weet van een akkoord. Daartegenover staat dat het geld binnenstroomt bij de Domstedelingen. In totaal toucheert Utrecht bijna twaalf miljoen euro.

Een deel van dat transfergeld is bestemd voor nieuwe spelers. Menno Koch komt op huurbasis over van PSV, terwijl Richairo Zivkovic ook nog altijd in beeld is. De spits, die bij Ajax op een zijspoor is beland, heeft wel oren naar een overgang.