FC Utrecht heeft zijn gewenste spits te pakken: Zivkovic komt over van Ajax

FC Utrecht heeft zijn gewenste spits te pakken: Zivkovic komt over van Ajax

16-08-2016 17:00
15

FC Utrecht heeft de komst van Richairo Zivkovic dinsdag bevestigd. De spits wordt voor één seizoen gehuurd van Ajax, zo maakte de club uit de Domstad bekend. Utrecht heeft geen optie tot koop bedongen.

Zivkovic is bij FC Utrecht de opvolger van Ruud Boymans en tevens de tweede huurling die de club deze transferzomer aantrekt. Eerder deze week werd de komst van Menno Koch als vervanger van de naar Sassuolo vertrokken Timo Letschert bekendgemaakt. Hij wordt gehuurd van PSV.

Zivkovic werd afgelopen seizoen ook al in de Eredivisie gestald door Ajax, maar zijn ongelukkige verblijf bij Willem II werd vroegtijdig onderbroken, waarna de aanvaller het seizoen afmaakte bij Jong Ajax. Voor die ploeg scoorde hij onlangs nog een hattrick tegen Almere City (4-1). 

"Zivkovic is een talentvolle centrumspits, die ondanks zijn jeugdigheid al veel ervaring heeft verzameld. Hij heeft bewezen een neus voor de goal te hebben als hij op de juiste manier wordt gebruikt. Wij zijn ervan overtuigd dat hij van meerwaarde is voor FC Utrecht en ik kijk er naar uit om met hem samen te werken", zegt trainer Erik ten Hag, die bij Utrecht ook technisch manager is.