Real Madrid verhuurt Ödegaard: Eigenlijk zou dit onmogelijk zijn voor ons

Real Madrid verhuurt Ödegaard: "Eigenlijk zou dit onmogelijk zijn voor ons"

16-08-2016 12:41
19

Real Madrid heeft het talent Martin Ödegaard voor een jaar verhuurd aan het Franse Stade Rennes. Coach Christian Gourcuff bevestigt de komst van het Noorse supertalent in gesprek met L'Equipe.

"Door omstandigheden hebben we een speler met zeer grote kwaliteiten kunnen aantrekken. Eigenlijk zou dat onmogelijk voor ons zijn", zegt Gourcuff over de zeventienjarige speler die naar de Ligue 1 komt. Volgens de coach is de huur van Ödegaard een uitkomst voor iedereen.

"Real Madrid wil dat de speler zich gaat ontwikkelen, de speler kan dat daar niet in het eerste team dus wil ergens anders spelen. En voor ons is dit een kans die we gewoon moesten grijpen. Hij kan ons meteen helpen met zijn geweldige techniek", aldus Gourcuff over Ödegaard, die anderhalf jaar geleden besloot naar Real Madrid te verkassen. Volgens berichten zou Stade Rennes geen optie tot koop op het talent hebben. West Ham United, Liverpool en Hamburger SV werden ook met Ödegaard in verband gebracht. Vorig jaar was ook Ajax één van de kanshebbers op zijn handtekening.