Gullit solliciteert naar Advocaat-opvolging: Ik sta ervoor open

Gullit solliciteert naar Advocaat-opvolging: "Ik sta ervoor open"

16-08-2016 20:28
19

Een opvallende sollicitatie van Ruud Gullit. De oud-international heeft dinsdagavond laten weten open te staan voor de functie van assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal.

De positie naast bondscoach Danny Blind is vacant, na het verrassende vertrek van Dick Advocaat. Hij wordt woensdag gepresenteerd bij Fenerbahçe, terwijl hij pas drie interlands op de bank zat bij Oranje. Gevraagd naar die situatie, komt Gullit dinsdagavond met een opvallende sollicitatie.

De oud-voetballer heeft wel oren naar een rol bij Oranje. "Ja, ik sta ervoor open. Samen met Danny en Marco (van Basten, red.)", aldus Gullit, die hoe dan ook niet helemaal overtuigd lijkt, in de Champions League-uitzending op Veronica. "Misschien wel, ik weet het niet."

Ronald de Boer, die als analist naast hem zat, zei vervolgens met een knipoog: "Oranje heeft toch ervaring nodig?" Gullit lachend: "Ja, inderdaad. Die heb ik niet." Gullit was eerder hoofdtrainer bij Chelsea, Newcastle United, Oranje onder 21, Feyenoord, LA Galaxy en Terek Grozny. Hij is 66-voudig Oranje-international.