Ajax hoort Rostov transfer aankondigen: We hebben geprobeerd hem over te halen

Ajax hoort Rostov transfer aankondigen: "We hebben geprobeerd hem over te halen"

17-08-2016 10:58
4

Terwijl Kurban Berdyev op weg is naar Spartak Moskou, meldde hij zich dinsdagavond tijdens het duel met Ajax 'gewoon' in de kleedkamer van FK Rostov. In de pauze stapte hij samen met trainer Dmitri Kirichenko (foto) binnen. In die kleedkamer zat verdediger Bastos niet. Hij heeft bijna een transfer te pakken.

"Berdyev kan gewoon aanwezig zijn, toch?", zegt Kirichenko op de website van Rostov. "Hij is nog steeds bij ons als adviseur. We hebben samen overlegd. Hij heeft een enorme ervaring, en heeft aantal aanbevelingen gegeven."

Ajax zal Bastos in ieder geval niet meer tegenkomen. Hij wordt medisch gekeurd door Lazio, laat Kirichenko weten. "Hij staat op het punt een contract te tekenen", zegt de Rostov-trainer. "We hebben geprobeerd hem over te halen om te blijven tot na de wedstrijden tegen Ajax, maar hij was bang voor blessures en weigerde."

De Russen hielden dinsdag Ajax op een gelijkspel (1-1). "Een pluim voor het team, dat moest overleven. De verdediging stond goed", vindt Kirichenko. "We hebben een goed resultaat geboekt in een uitwedstrijd."