Opvallende assistent bij Fenerbahçe: Advocaat neemt Nederlandse analist mee

Opvallende assistent bij Fenerbahçe: Advocaat neemt Nederlandse analist mee

17-08-2016 13:07
18

Dick Advocaat neemt Mario Been mee naar Fenerbahçe. De voormalig trainer van Feyenoord en NEC Nijmegen, die werkte als analist, gaat aan de slag als assistent-trainer bij de Turkse topclub. Inmiddels heeft Been het nieuws bevestigd.

Been heeft volgens Voetbal International 'zonder twijfel' ja gezegd tegen Advocaat, die hem heeft gevraagd om assistent bij Fener te worden. De Kleine Generaal wordt woensdagmiddag gepresenteerd als nieuwe trainer. Hij volgt de ontslagen Vitor Pereira, die matige resultaten boekte, op als hoofdcoach. Bij Fener spelen de Nederlanders Robin van Persie en Gregory van der Wiel.

De 52-jarige Been zat sinds februari 2014 zonder club na zijn vertrek bij Racing Genk. Fenerbahçe speelt donderdag al in de voorronde van de Europa League tegen Grasshoppers uit Zwitserland. Aanstaande zaterdag staat een competitieduel met Istanbul BB op de rol. Advocaat arriveerde maandag in Istanbul en bereikte dinsdag een akkoord met de Turkse topclub.

"Ik zat voor de Belgische televisie bij het Champions League-duel tussen Steaua Boekarest en Manchester City en werd door Dick gebeld", zei Been tegenover VI. "Het is daarna erg snel geregeld." Hij heeft zijn werk bij FOX opgezegd. "Het stond in mijn overeenkomst dat ik kon vertrekken als iets als dit zich voor zou doe", aldus Been, die vrijdag vertrekt.