Update: Fenerbahçe heet Advocaat welkom bij de club

Update: Fenerbahçe heet Advocaat welkom bij de club

17-08-2016 13:48
5

Dick Advocaat heeft een principeakkoord bereikt met Fenerbahçe. De oefenmeester wordt woensdag om 14.30 uur voorgesteld als nieuwe coach van de Turkse topclub, die onlangs Vitor Pereira op straat zette.

Fenerbahçe heeft een heuse sessie voor de contractondertekening ingepland in het Sukru Saracoglu Spor trainingscomplex. Hier mogen zowel media als supporters van Fenerbahçe aanwezig zijn. Gezien de reputatie van Turkse voetbalsupporters kan het een groot spektakel worden.

Het akkoord tussen de twee partijen zat er al aan te komen, want Advocaat werd maandag al onthaald in Istanbul. Fener maakte groots melding van zijn aankomst en is erg blij met de nieuwe coach. Advocaat brak met de KNVB om bij Fenerbahçe aan de slag te kunnen. In zijn contract stond een clausule waardoor hij kon opstappen als assistent-bondscoach. Daar maakte de voormalig bondscoach van België en Rusland maandag gebruik van.

Update 17 augustus, 13.48 uur: Fenerbahçe en Advocaat zijn er helemaal uit. De oefenmeester wordt via Twitter welkom geheten in aanloop naar zijn presentatie bij de club en zal om 14.30 uur worden gepresenteerd. Dit duidt erop dat de contracten zijn getekend.