Problemen verholpen door Utrecht-deal: 'Zat na mijn scheiding in Rome'

Problemen verholpen door Utrecht-deal: 'Zat na mijn scheiding in Rome'

18-08-2016 07:31
3

Edson Braafheid gaat aan de slag bij FC Utrecht. De verdediger, die in het verleden vaak als back speelde, is nu de centrale man bij de Domstedelingen. Hij moet de ploeg op sleeptouw nemen.

Hij sprak daar al over met trainer Erik ten Hag. "Utrecht heeft het vorig jaar prima gedaan, maar in de finales die ze speelden ging het mis", stelt Braafheid in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De trainer ziet mij als een speler die op zulke momenten het verschil maakt, vanwege mijn ervaring en mentaliteit. En ik ben altijd wel het type geweest dat graag jonge jongens ondersteunt als het nodig is."

Wedden

Meer odds

Braafheid voelt zich inmiddels helemaal thuis bij de Domstedelingen. Hij kan nu ook dichter bij zijn kinderen zijn. "Dat was de afgelopen jaren wel een probleem. Ik zat na mijn scheiding in Rome, mijn ex-vrouw in Duitsland. Nu zij ook terug is in Nederland, kan ik voetbal en privé eindelijk goed combineren. Dat was de afgelopen jaren lastig."

Hij kan zich nu op zijn positie van centrale verdediger focussen: "Als ik heel eerlijk ben, speel ik het liefst centraal. Waarom? Ik hou gewoon onwijs veel van die bal. Die krijg je centraal gewoon veel vaker. En dan kun je ook nog eens het elftal meer sturen in de opbouw."