Update: 'Eindelijk schot in Haller-transfer: ook Monaco en Engelse clubs azen'

Update: 'Eindelijk schot in Haller-transfer: ook Monaco en Engelse clubs azen'

18-08-2016 14:38
24

Na Bart Ramselaar kan FC Utrecht ook Sebastien Haller nog kwijtraken. Sporting Portugal bereidt een bod voor op de spits van de Domstedelingen.

Dat meldt L'Equipe donderdag. Dat Haller open staat voor een transfer is duidelijk, maar de Fransman gaat niet overal op in. Zo wees hij een aanbod uit China direct af. Ook Ajax werd aan hem gelinkt, maar de Amsterdammers zijn nooit concreet geweest voor de spits die bij FC Utrecht 24 doelpunten in 42 wedstrijden maakte.

Sporting Portugal wil Haller nu alsnog wegplukken uit de Galgenwaard. De Portugese club zoekt een vervanger voor Islam Slimani, die op zijn beurt op weg is naar het Engelse West Bromwich Albion. Ook Bas Dost (VfL Wolfsburg) en Nicklas Bendtner (transfervrij) zijn aan de spitsvacature van Sporting gelinkt.

L'Equipe schrijft dat Sporting nog geen bod gedaan heeft, maar dat dit snel zal gebeuren.

Update 14.38: De transfersaga rond Sébastien Haller lijkt van voren af aan te beginnen. Voetbal International meldt donderdag dat AS Monaco 'zeer serieuze' belangstelling heeft voor de 22-jarige spits van FC Utrecht. Ook vanuit het Engelse Championship wordt er aan hem getrokken: Newcastle United is één van de zes clubs met interesse. Haller heeft echter geen zin om op het tweede niveau te spelen.