Overmars licht Bosz over Barça-interesse in: Doet ook veel met zo'n jongen

Overmars licht Bosz over Barça-interesse in: "Doet ook veel met zo'n jongen"

19-08-2016 14:53
9

Ajax-coach Peter Bosz is door directeur voetbalzaken Marc Overmars geïnformeerd over de transferzaken die rond Jasper Cillessen spelen. De doelman is hard op weg richting FC Barcelona.

"Marc heeft inderdaad aan mij gemeld dat er het een en ander speelt rondom Jasper", zei Bosz vrijdag op de persconferentie. De interesse van Barcelona was bij Cillessen al langer bekend. "Ja, hij wist hier al van voor het duel met Rostov. Hij zag er niet goed uit bij die goal, maar ik geloof echt niet dat dat komt omdat hij wist van de interesse. Dat is te makkelijk."

Bosz heeft Cillessen nog niet gesproken. "Ik ga straks rustig met Jasper zitten om te kijken hoe het er precies voorstaat. Ik begrijp dat dit met zo'n jongen ook een hoop doet. Ik ga eerst met Jasper zitten, dan met Marc en dan komt de club met een standpunt."

Een vertrek van Cillessen voor het returnduel met Rostov zou Bosz 'heel vervelend' vinden. "Je wilt altijd de beste spelers opstellen. Maar we weten nu eenmaal dat er tot 31 augustus van alles kan gebeuren. De hele situatie is heel vervelend. Boven ons zitten clubs die spelers van ons kunnen halen en wij doen dat op onze beurt weer bij andere clubs."

Cillessen-opvolger
Bosz wilde niet zeggen of het verstandig is voor Ajax om in de onderhandelingen met Barcelona te eisen dat Cillessen woensdag tegen Rostov nog speelt. "Dat moet Marc doen met Barcelona. Maar het is wel een goede vraag. De vraag is of je dat als club zijnde wel moet bespreken", aldus Bosz, die bij een vertrek van Cillessen niet intern wil opvangen. "André Onana is de keeper van de toekomst, Diederik Boer de ervaren back-up. Maar laten we eerlijk zijn: we moeten ook wel kijken wat er nu half augustus nog beschikbaar is."

Lees ook: De opvolger van Cillessen: acht mogelijke kandidaten