Siem de Jong volgt Engels advies op: 'Hij kwam zelf met PSV als club die past'

Siem de Jong volgt Engels advies op: 'Hij kwam zelf met PSV als club die past'

20-08-2016 07:03
32

Siem de Jong begrijpt de reacties van de Ajax-fans over zijn transfer naar PSV. De aanvallende middenvelder brak in het profvoetbal door in Amsterdam en gaat dit seizoen voor de Eindhovense concurrent spelen.

"Ik snap de gevoeligheden natuurlijk heel goed. Maar: het is allemaal open, eerlijk en respectvol gegaan, volgens mij", zegt De Jong in een interview met het Algemeen Dagblad. De Newcastle United-speler, die zaterdag waarschijnlijk zijn transfer afrondt, heeft Ajax ingelicht over zijn op handen zijnde PSV-transfer. "Een kwestie van fatsoen. Ik was direct geïnteresseerd toen PSV contact opnam. Maar toch vond ik het wel zo netjes om Ajax in te lichten", aldus De Jong, die bij PSV weer ritme op wil doen na een periode vol blessures.

Bij Newcastle United zag manager Rafael Benitez geen rol voor hem in het Championship. "Hij ziet zeker toekomst voor mij bij de club, maar vindt dat ik wedstrijden op niveau nodig heb om me goed te kunnen beoordelen. En die speeltijd kan hij me in het Championship nu niet garanderen. Hij zei: 'Jij bent geen speler met een individuele actie die je er even tien minuten in gooit om iets te forceren.' En zo is het ook. Overigens kwam hij zelf ook met PSV als een club die op dit moment goed bij me zou passen."