Genk vindt dat Bailey Ajax moet overslaan: Grotere competitie dan Nederlandse

Genk vindt dat Bailey Ajax moet overslaan: "Grotere competitie dan Nederlandse"

20-08-2016 08:00
39

Racing Genk heeft Ajax ingelicht over de vraagprijs van twintig miljoen euro die het wil vangen voor Leon Bailey en in de Belgische pers geeft algemeen directeur Patrick Janssens meer tekst en uitleg bij het standpunt van de club. 

Een voorstel van Ajax van elf miljoen euro plus bonussen (oplopend tot een totaal vijftien miljoen euro) werd afgewezen door Genk. Janssens is ervan overtuigd dat de jonge aanvaller bij de Belgische club nog kan 'doorgroeien'. "Na dit seizoen is hij klaar voor een stap hogerop", vindt de directeur in gesprek met Het Laatste NIeuws. "Wij erkennen dat Ajax een grotere club is dan Genk, maar wij menen dat, als een speler met de kwaliteiten van Leon in Genk vertrekt, hij meteen naar een grotere competitie moet dan de Nederlandse."

De Genkenaren hopen de Jamaicaan dan ook te kunnen behouden. "Liefst van al verkopen we niet nu, maar volgend seizoen. Daarom plakken we ook 20 miljoen euro op zijn hoofd. Dat is een prijs die enkel de échte topploegen zullen kunnen neertellen", aldus Janssens.

Lees ook: Ajax-bod resoluut van tafel geveegd: "Twintig miljoen en een jaar huren"