Ajax-bod resoluut van tafel geveegd: 'Twintig miljoen euro en een jaar huren'

Ajax-bod resoluut van tafel geveegd: 'Twintig miljoen euro en een jaar huren'

20-08-2016 07:00
46

Ajax lijkt de komst van Leon Bailey te kunnen vergeten. KRC Genk heeft ook het verhoogde bod van de Amsterdammers afgewezen. De Belgen verlangen veel meer geld voor de negentienjarige Jamaicaan.

Bij Ajax wilden ze naar verluidt elf miljoen euro overmaken, een bedrag dat door bonussen en een doorverkooppercentage kon oplopen tot ruim vijftien miljoen euro. "Maar wij verlangen meer en dat weet Ajax ook" zegt Patrick Janssens, algemeen directeur van Genk, in gesprek met De Telegraaf

"We willen Leon liever helemaal niet laten vertrekken, maar als een club onze vraagprijs van 20 miljoen euro accepteert én ermee instemt dat Bailey op huurbasis nog een jaar voor ons speelt, kan de transfer doorgaan. We weten dat dit fors klinkt, maar de prijs is ingegeven door de enorme potentie van Bailey. We willen nu al het bedrag bedingen dat we volgend seizoen ook denken te krijgen."

De opmerkingen van Craig Butler, de vader van de vleugelspeler die aanstuurde op een vertrek uit België, werden in Genk niet met gejuich ontvangen. "Ik denk dat Marc Overmars heel goed weet dat dit niet mag. Ajax moet heel erg opletten, want anders zullen wij het niet nalaten de FIFA in te schakelen", dreigt Janssens.