Lukaku stapt Koeman-kantoor binnen en komt met verrassend transferbesluit

Lukaku stapt Koeman-kantoor binnen en komt met verrassend transferbesluit

20-08-2016 08:29
5

Ronald Koeman heeft misschien wel zijn belangrijkste slag op de transfermarkt geslagen. Romelu Lukaku heeft de manager van Everton verteld dat hij dit seizoen blijft.

Lukaku werd begeerd door verschillende topclubs, waaronder Chelsea, maar negeert die interesse. 'Voor de club en voor deze groep is het dan helemaal geweldig als tien dagen voor de transferdeadline Romelu Lukaku dan de trainerskamer binnenstapt en ons vertelt dat hij niet vertrekt maar heeft besloten bij Everton te blijven', schrijft Koeman zaterdag in zijn column in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

'Lukaku is de topscorer, de targetman, aanspeelpunt en pas 23 jaar. Zijn aanblijven is net zo veel waard als een grote transfer. Hij is niet alleen een goede speler maar ook een fijn mens. Hij beleeft het voetbal zoals je wil dat een topvoetballer het beleeft. Het is fijn om met hem te werken en andersom denk ik dat hij ziet dat wij aan alle kanten veel willen verbeteren. Zowel aan het elftal als aan hemzelf. Hem ontwikkelen tot een topspeler is dus een uitdaging voor mij', aldus Koeman.

De Everton-manager verloor deze transferperiode wel John Stones, maar versterkte zich reeds met Ashley Williams, Idrissa Gueye en Yannick Bolasie.