Eén Newcastle-Nederlander denkt niet aan vertrek: 'Weer Premier League spelen'

Eén Newcastle-Nederlander denkt niet aan vertrek: 'Weer Premier League spelen'

20-08-2016 17:12
3

Vurnon Anita (27) ervaart een bijzondere periode bij zijn club Newcastle United. De club degradeerde vorig seizoen naar het Championship en zag vervolgens meerdere belangrijke krachten vertrekken. Daar lijkt nog een aantal spelers bij te gaan komen.

Newcastle zal de vertrokken spelers echter niet veel kwalijk nemen, zegt Anita. Onder meer Andros Townsend, Papiss Cisse en Georginio Wijnaldum verlieten de club, terwijl Moussa Sissoko, Siem de Jong, Daryl Janmaat, Tim Krul Manu Riviere en Henri Saivet ook lijken te gaan vertrekken.

Toch meent Anita dat de 'meerderheid' zich focust op het nieuwe seizoen én promotie naar de Premier League. "We zijn nog steeds dezelfde groep en er zullen wat spelers bijkomen. We moeten dan ook niet terugkijken op wie er allemaal vertrokken zijn, maar focussen op wat er nú gaat gebeuren", zijn de woorden van de oud-Ajacied.

Anita's contract loopt volgende zomer af, de middenvelder is echter niet van plan voortijdig te vertrekken. "Mijn hoofddoel is om nog eens met het zwart witte Newcastle-shirt in de Premier League te spelen. Ik zie wel wat er gebeurt, want met een eenjarig contract weet je het nooit."