Real Madrid trekt stekker uit Ödegaard-transfer: Wil geen enkel risico nemen

Real Madrid trekt stekker uit Ödegaard-transfer: "Wil geen enkel risico nemen"

22-08-2016 21:39
9

Een onvoorziene wending in de situatie rond Martin Ödegaard. Het zeventienjarige talent wordt toch niet door Real Madrid verhuurd aan het Franse Stade Rennes.

Rennes bevestigde eerder de komst van Ödegaard en noemde de transfers iets 'wat eigenlijk onmogelijk voor ons zou zijn'. Naar nu blijkt is het ook onmogelijk, want Real heeft de stekker uit de huurdeal getrokken. Sportief directeur Mikael Silvestre legt tegenover de Franse radiozender RMC uit wat er aan de hand is.

"Real Madrid wil geen enkel risico nemen, omdat de club nog steeds de straf van de FIFA boven het hoofd hangt", doelt Silvestre op het transferverbod voor de Madrileense club. Bij het doorvoeren van de staf kan Ödegaard bij een vertrek op huurbasis naar een andere competitie de komende twee transferperiodes niet terugkeren bij Real Madrid.

"De speler zal bij Real Madrid blijven", laat Silvestre weten. "Hij kan nog wel worden uitgeleend aan een andere Spaanse club, maar hij zal in ieder geval niet naar Rennes komen." Ödegaard werd deze transferperiode ook nog even gelinkt aan Ajax, dat anderhalf jaar geleden de strijd om de handtekening van de Noor verloor van Real Madrid.