Drastische maatregelen Feyenoord: 26.000 man welkom en 500.000 euro per duel

Drastische maatregelen Feyenoord: 26.000 man welkom en 500.000 euro per duel

23-08-2016 15:25
55

Feyenoord heeft drastische maatregelen getroffen voor de Europese duels die dit seizoen in De Kuip gespeeld gaan worden. De capaciteit van het stadion wordt flink teruggebracht en er worden hoge netten gehangen door het hele stadion. Dat meldt Feyenoord dinsdag op de clubwebsite.

Feyenoord wil voorkomen dat er opnieuw ongeregeldheden plaatsvinden tijdens een Europese wedstrijd in De Kuip, zoals dat in het seizoen 2014-2015 het geval was. De Rotterdamse club laat per Europese thuiswedstrijd dit seizoen nog maar 26.000 fans naar binnen en er worden netten van tien meter hoog voor de tribunes gehangen. Bovendien worden er aanzienlijk meer stewards ingezet bij de wedstrijden.

De kosten voor de extra maatregelen lopen voor Feyenoord op tot maar liefst 500.000 euro. De club schrijft op het digitale thuis: 'Feyenoord acht deze maatregelen, hoe drastisch ze in de ogen van de club ook zijn, allerminst overdreven en absoluut noodzakelijk. De misstanden waarvoor Feyenoord door de UEFA is bestraft, worden door de club op geen enkele wijze getolereerd of gebagatelliseerd en wil de club uit haar stadion bannen. In het belang van (de toekomst van) de club mag het niet opnieuw misgaan', aldus het statement.

Op 26 februari 2015 speelde Feyenoord een thuiswedstrijd tegen AS Roma in de Europa League. Hierbij vonden meerdere, deels als racistisch beoordeelde, incidenten plaats. De UEFA besloot Feyenoord twee voorwaardelijke straffen van een Europese thuiswedstrijd zonder publiek op te leggen. De Rotterdamse clubleiding zit overduidelijk niet op een wedstrijd in een lege Kuip te wachten en grijpt derhalve hard in met de eerder genoemde maatregelen.