De Graafschap haalt spits: Hoop dat ik mij aan dat lijstje spitsen mag toevoegen

De Graafschap haalt spits: "Hoop dat ik mij aan dat lijstje spitsen mag toevoegen"

24-08-2016 12:29
7

De Graafschap heeft zich woensdag versterkt met Anthony van den Hurk. De 23-jarige spits komt over van FC Eindhoven en tekent als opvolger van de naar Heracles Almelo vertrokken Vincent Vermeij voor twee seizoenen bij de Doetinchemmers.

Van den Hurk speelde drieënhalf jaar bij FC Eindhoven en scoorde in die tijd 25 competitiedoelpunten. "Voor mijn gevoel zat ik een beetje vast bij FC Eindhoven en was ik toe aan een nieuwe stap", legt Van den Hurk uit in gesprek met het clubkanaal van De Graafschap. "Er hebben hier een hele hoop goede spitsen gespeeld en ik hoop dat ik mij aan dat lijstje mag toevoegen."

Manager voetbalzaken Peter Hofstede is blij met de komst van Van den Hurk. "Na de transfer van Vincent Vermeij naar Heracles Almelo, waren we op zoek naar een aanvaller", zegt Hofstede. "Anthony past in het profiel dat de staf voor ogen heeft. Hij is snel, behendig, kan een bal vasthouden en weet te scoren. Wij zijn content dat hij zijn carrière bij ons wil voortzetten, gezien zijn leeftijd kan hij zich hier nog prima verder ontwikkelen."