Schöne gespot op Schiphol, gerucht over interesse voor Maher én Ajacied

Schöne gespot op Schiphol, gerucht over interesse voor Maher én Ajacied

29-08-2016 09:45
9

Lasse Schöne wordt door Turkse media in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Fenerbahçe. Dick Advocaat zoekt nog een spelmaker nadat Hakim Ziyech onhaalbaar is gebleken en naast PSV'er Adam Maher zou volgens Fanatik ook de Ajacied bij de Turkse club in beeld zijn.

Toevallig of niet werd Schöne maandagochtend op Schiphol gespot terwijl hij aan het inchecken was voor een vlucht. Het is niet duidelijk of de Deen op het vliegtuig stapte vanwege een mogelijke transfer, of voor een kort tripje. De Ajax-selectie is maandag vrij en traint dinsdag weer. Vanaf vrijdag is de ploeg van coach Peter Bosz langer vrij: in ieder geval tot en met zondag wordt er niet getraind.

Schöne hoeft deze interlandweek niet in actie te komen voor de Deense nationale ploeg, daar hij niet is opgeroepen. Zowel Schöne als Maher, de spelers die bij Fenerbahçe worden genoemd tijdens de slotdagen van de transfermarkt, mogen van hun club deze zomer vertrekken. Schöne wordt door Bosz als echte middenvelder gezien en heeft daardoor te maken met veel concurrentie, terwijl Maher in Eindhoven overbodig is geworden door de komst van Siem de Jong.