Update: 'Heerenveen doet zaken met Manchester City en huurt verdediger'

Update: 'Heerenveen doet zaken met Manchester City en huurt verdediger'

30-08-2016 07:35
6

Na FC Twente en NAC Breda gaat ook sc Heerenveen zich mogelijk versterken met een talent van Manchester City. De Friezen hebben volgens BN/De Stem belangstelling voor de 21-jarige verdediger Shay Facey.

Facey was ook in beeld om op huurbasis naar NAC Breda te vertrekken, maar de Jupiler League-club maakt geen kans meer op de tijdelijke komst van de verdediger. Dit ondanks het feit dat hij afgelopen vrijdag nog de wedstrijd tussen NAC en FC Den Bosch bezocht. Facey past er echter voor om in de Jupiler League te gaan spelen.

Hij wil zich richten op opties in andere competities, zoals het Championship en de Eredivisie. Uit de Eredivisie heeft sc Heerenveen interesse in de verdediger. De Friese club gaat zich waarschijnlijk ook versterken met Jordens Peters. Eerder wees Kean Bryan al een verhuur van Manchester City aan NAC Breda af om dezelfde reden als Facey: hij heeft geen trek in een jaar Jupiler League-voetbal.

Update 30-8, 7.35 uur: SC Heerenveen gaat zich versterken met Shay Facey. De 21-jarige centrale verdediger van Manchester City komt op huurbasis over van Manchester City, meldt de Leeuwarder Courant. Enige voorwaarde is dat de Engelsman de medische keuring doorstaat. Voor het verstrijken van de transferdeadline willen de Friezen zich ook versterken met Jordens Peters van Willem II.