'De 11 miljoen van Ajax voor Ziyech is in mijn optiek een marktconform bedrag'

'De 11 miljoen van Ajax voor Ziyech is in mijn optiek een marktconform bedrag'

01-09-2016 10:42
30

Transferrecord na transferrecord werd door Premier League-clubs verbroken tijdens de voorbije transferperiode. Door de nieuwe televisiedeals in Engeland is er veel transferbudget voorhanden en als het boven regent, druppelt het beneden, weet Ruud Hesp. Wat denkt hij van de Ajax- en PSV-transfers?

De voorzitter van spelersvakbond VVCS geeft in de Volkskrant kort zijn oordeel over de voorbije transferperiode. "Eredivisie-clubs profiteren mee van het geld dat in overvloed aanwezig is", begint Hesp. Hij vertelt dat in Nederland nog niet een enorme koopwoede is toegeslagen, ook al werden de nodige hoge bedragen geïnvesteerd in nieuwe spelers.

Zo zorgden PSV en Ajax voor grote transfers. "De 11 miljoen die Ajax voor Ziyech heeft betaald en 6 miljoen van PSV voor Ramselaar zijn in mijn optiek marktconforme bedragen", luidt de mening van de voormalig voetballer. In totaal werden er door de KNVB 582 transfer geregistreerd, waarvan 52 op deadlineday. 170 spelers vertrokken naar het buitenland, 133 spelers kwamen naar Nederland en 279 spelers wisselden van club binnen de landsgrenzen.