Heerenveen laat verdediger niet gaan ondanks interesse: Ik zet de knop op

Heerenveen laat verdediger niet gaan ondanks interesse: "Ik zet de knop op"

01-09-2016 12:20
3

SC Heerenveen kende woensdag een rustige deadlineday. Ook Sam Larsson en Caner Cavlan, spelers die een transfer konden maken, zijn gebleven. Daarnaast wordt het Willem II-gerucht rondom Joost van Aken ontkend.

Voor Cavlan bestond voldoende vanuit Nederland en Turkije belangstelling. De vleugelverdediger moet het bij Heerenveen doen met een reserverol. De Friezen wilden hem echter niet laten gaan. "Ik wil graag spelen en een vaste waarde zijn voor Heerenveen", zegt de linksback in de Leeuwarder Courant.

Cavlan vervolgt: "Nu ben ik als linksback tweede keus achter Lucas Bijker en dus ben ik om me heen gaan kijken. Maar goed, ik zet de knop om en moet de komende tijd bewijzen dat ik in de basis hoor."

Sterspeler Larsson was woensdag de opvallende afwezige in een oefenduel met Telstar. Volgens trainer Jurgen Streppel had dat niets te maken met een transfer. Hij kreeg een vrije dag omdat hij 'druk was in zijn hoofd'. Streppel: "Ik heb tegen hem gezegd dat het beter zou zijn om vandaag niet te spelen."

Wel dook woensdag ineens het gerucht op dat Willem II Van Aken wilde betrekken in de veelbesproken, afgeketste Jordens Peters-deal. "Ik reageer daar niet op, maar een vertrek van Van Aken is nooit aan de orde geweest", aldus technisch manager Gerry Hamstra. "Hij is een goede speler die absoluut niet weg mag."