'FC Barcelona liet Pogba ondanks eerste optie door de vingers glippen'

'FC Barcelona liet Pogba ondanks eerste optie door de vingers glippen'

02-09-2016 12:08
5

FC Barcelona heeft deze zomer de kans om Paul Pogba vast te leggen laten lopen. De Catalaanse grootmacht had een eerste optie op de 23-jarige Fransman, die uiteindelijk de overstap maakte van Juventus naar Manchester United.

"Vorig jaar sloten we een deal met Juventus dat wij de eerste optie zouden hebben als ze Pogba zouden verkopen", vertelt Barcelona-directeur Albert Soler aan Sky Sports. "Deze zomer besloten we echter dat er spelers zijn die beter bij onze manier van spelen passen. Het idee van het bestuur was dat niemand ons zo kon aftroeven op de transfermarkt. We hadden daardoor keuzes."

Hoewel Barcelona afzag van Pogba, zat het allerminst stil deze zomer. De keuze van de Spaanse kampioen viel uiteindelijk op de goedkopere opties Andre Gomes en Denis Suarez, die respectievelijk overkwamen van Valencia en Villarreal. Pogba maakte voor een recordbedrag van 105 miljoen euro de overstap naar Manchester United.

Overigens onthulde Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Pogba, onlangs dat de middenvelder ook in beeld was bij Real Madrid. "Manchester United is nu sterker dankzij Pogba en Real Madrid is dat niet", zei de flamboyante belangenbehartiger.