Oranje vol twijfels: Dan krijg ik toch wel een heel ernstig déjà vu-gevoel

Oranje vol twijfels: "Dan krijg ik toch wel een heel ernstig déjà vu-gevoel"

06-09-2016 12:36
6

Het Nederlands elftal werkte het afgelopen jaar toe naar de start van de WK-kwalificatiecampagne tegen Zweden. Toch wordt de ploeg nog steeds omringd door grote twijfels.

Na de 1-2 nederlaag tegen Griekenland lijkt het erop dat bondscoach Danny Blind voor een gewijzigde verdediging én voorhoede gaat kiezen. "Dat is opvallend, want er werd gezegd dat de oefenwedstrijd tegen Griekenland geen grote impact zou mogen hebben, maar die geeft nu kennelijk toch aanleiding om het een en ander om te gooien", stelt Jeroen Elshoff, die als NOS-commentator aanwezig is in speelstad Solna. "Dan kan je concluderen dat het oefenduel alleen maar voor twijfel heeft gezorgd."

Wedden

Meer odds

Het doet denken aan twee jaar geleden, toen Oranje onderuit ging tegen Italië en in een wak terechtkwam. Elshoff: "Ja, heel erg. Met nieuwe posities voor Sneijder, Daley Blind, Virgil van Dijk, Daryl Janmaat en Quincy Promes - dan krijg ik toch wel een heel ernstig déjà vu-gevoel. En dat voorspelt weinig goeds, want in 2014 verloor Oranje zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd van Tsjechië, nadat bondscoach Guus Hiddink zijn opstelling had omgegooid na die oefenwedstrijd tegen Italië."