Agustien na verrassende stap: 'Ze hebben me afgeschreven, dat is hun probleem'

Agustien na verrassende stap: 'Ze hebben me afgeschreven, dat is hun probleem'

06-09-2016 16:36
2

FC Dordrecht versterkte zich vorige week verrassend met Kemy Agustien. De dertigjarige middenvelder, die over een lange lijst met clubs kan bogen, wil in de Jupiler League het ongelijk van veel clubs bewijzen.

Agustien kwam deze zomer immers nergens aan de bak, totdat Dordrecht zich meldde. "Veel mensen hebben me afgeschreven. Dat is hun probleem. Ik ken me kwaliteiten en weet m'n kwaliteiten. Ik ben pas dertig", reageert de oud-speler van onder meer Swansea City, Crystal Palace en AZ in gesprek met RTV Rijnmond.

Het lange wachten op een nieuwe club zal te maken hebben gehad met zijn recente statistieken. De laatste twee jaar kwam Agustien door blessures slechts tien keer in actie. ''Het is voor mij puur investeren in mezelf. Hoe je het wendt of keert, ik heb grote clubs achter mijn naam staan. Maar door omstandigheden is het gewoon niet geworden zoals het moest zijn."

De kans is groot dat Agustien komende vrijdag in de basis staat als Dordrecht het opneemt tegen RKC Waalwijk. In het verleden stond hij overigens ook onder contract in Waalwijk.