Antonia tekent bij 'nieuwe' Eredivisie-club: Bijna te springen van geluk

Antonia tekent bij 'nieuwe' Eredivisie-club: "Bijna te springen van geluk"

06-09-2016 17:32
17

Jarchinio Antonia keert met onmiddellijke ingang terug bij Go Ahead Eagles. De club uit Deventer heeft de aanvaller, die transfervrij was na zijn vertrek bij FC Groningen, tot het einde van het seizoen vastgelegd.

De 25-jarige Antonia verruilde twee jaar geleden Go Ahead voor Groningen en bewandelt nu de omgekeerde weg. "Ik kom terug als een volwassenere speler", reageert hij op de clubsite. "Bij FC Groningen heb ik veel ervaring opgedaan: ik heb Europees gespeeld en heb met de KNVB Beker een mooie prijs mogen winnen. Maar ik heb ook moeilijkere periodes gekend."

Het Groningen-contract van Antonia werd deze zomer verscheurd. "Na mijn vertrek had ik één duidelijk doel: gewoon weer lekker voetballen, belangrijk zijn voor een team", aldus de snelle aanvaller, die veel berichtjes kreeg uit Deventer. "Mooi dat ik zo gewaardeerd word, nog steeds. Die waardering maakte voor mij de keuze eenvoudig: als ik in Nederland bleef, kon dat maar bij één club zijn."

"Ik vertelde mijn moeder net dat ik terugkeer bij Go Ahead Eagles. Ze stond bijna te springen van geluk. Iedereen voelt zich thuis bij de club, niet alleen ikzelf. Dat is ook heel belangrijk voor mij", besluit Antonia. Technisch manager Dennis Bekking is blij met de transferslag. "We hoeven niemand in Deventer en omstreken te vertellen dat Jarchinio over specifieke kwaliteiten beschikt."