Italiaans medium: De Boer gaat in januari bieden op Oranje-international

Italiaans medium: De Boer gaat in januari bieden op Oranje-international

07-09-2016 07:20
11

Volgens de Italiaanse sportkrant Tuttosport is Frank de Boer nadrukkelijk geïnteresseerd in Kenny Tete. De vleugelverdediger van Ajax zou bij Internazionale hoog op de verlanglijst staan. Mogelijk brengt Inter in januari een bod uit op de back.

Inter en De Boer slaagden er in de slotfase van de zomerse transferwindow niet in om een extra vleugelverdediger aan te trekken. Dat was wel de wens van De Boer, die een maand geleden door de Italiaanse grootmacht werd aangesteld als opvolger van Roberto Mancini. 

De twintigjarige Tete maakte in het seizoen 2014/15 zijn debuut voor het eerste elftal van Ajax. Onder het bewind van De Boer groeide de rechtsback uit tot een gewaardeerde kracht in de Arena. In oktober 2015 speelde Tete zijn eerste Oranje-interland. Inmiddels is de rechtspoot vier keer uitgekomen voor het Nederlands elftal. Het treffen van maandagavond met Zweden (1-1) moest hij laten schieten vanwege een kuitblessure. 

Bij Ajax zat Tete tijdens het laatste competitieduel, uit bij Go Ahead Eagles, op de bank. Peter Bosz passeerde de international na diens zwakke optreden tegen FK Rostov. Tete heeft in Amsterdam een contract tot de zomer van 2018.