'Weg ligt in januari open voor Ödegaard-deal: Duitsers willen wonderkind'

'Weg ligt in januari open voor Ödegaard-deal: Duitsers willen wonderkind'

07-09-2016 09:31
6

Borussia Mönchengladbach wil de carrière van Martin Ödegaard nieuw leven inblazen. Volgens de Duitse boulevardkrant BILD hoopt Gladbach de Noorse tiener van Real Madrid in januari naar de Bundesliga te halen. 

Ödegaard (17) maakte ruim anderhalf jaar geleden de overstap van Strømsgodset naar De Koninklijke. Heel Europa stond in 2015 in de rij voor de middenvelder. Ook Gladbach hengelde destijds al naar de handtekening van het Scandinavische wonderkind. Bij Real maakt Ödegaard zo nu en dan deel uit van de wedstrijdselectie, maar van een doorbraak op het hoogste niveau lijkt het voorlopig niet te komen. Trainer Zinedine Zidane kiest voor andere spelers en talenten. 

Gladbach wil in januari toeslaan en Ödegaard huren van de Spaanse grootmacht. Tijdens de zomerse transferwindow werd de piepjonge international van Noorwegen gelinkt aan onder meer Stade Rennes, maar omdat de middenvelder nog minderjarig is, mocht hij vanwege FIFA-wetgeving niet naar een ander land verkassen. In december wordt Ödegaard achttien.