Crystal Palace pikt transfervrije Arsenal-speler op: 'Blij om hier te zijn'

Crystal Palace pikt transfervrije Arsenal-speler op: 'Blij om hier te zijn'

08-09-2016 12:22

Mathieu Flamini vervolgt zijn carrière bij Crystal Palace. De 32-jarige middenvelder uit Frankrijk heeft in Londen een eenjarig contract getekend. Hij zat zonder club, en was dus transfervrij op te pikken.

Zijn laatste club was Arsenal, waar zijn contract in juni afliep. Met zijn keuze voor Crystal Palace blijft de Fransman in de Premier League. "Crystal Palace is een ambitieuze club, met goede spelers", zegt Flamini op de website van zij nieuwe werkgever. "Het is een interessante uitdaging voor mij. Ik ben blij om hier te zijn."

Crystal Palace-manager Alan Pardew licht de versterking toe: "Ik vond het belangrijk om een extra middenvelder aan de selectie toe te voegen. Ik ben tevreden met een speler van zijn kaliber. Hij heeft leiderschap, en weet hoe je wedstrijden moet winnen."

Flamini speelde in zijn tweede periode drie seizoenen voor Arsenal. Zijn eerste tijd bij The Gunners duurde van medio 2004 tot de zomer van 2008, waarna hij vertrok naar AC Milan. Zijn profcarrière begon bij Olympique Marseille.